060408 Crossträning på Gotland

Lördagen den 8 april åkte vi till Gotland för fyra dagars crossåkning.

 

De 271 kilometrarna från Haverdal till Oskarshamn tog 3,5 timmar. Därefter åkte vi med Destination Gotland till Visby. Färjebiljetten kostade 1772 kronor för crossbussen med två personer tur och retur.
Vi bodde på Änggårde Bed & Breakfast där det finns hästar och andra djur till de som inte kör cross.


Första dagen körde vi på en liten privat skogsbana i Rone, den gick inne bland träden runt och i ett gammalt grustag och kan beskrivas som en enklare endurobana. Det var en del vatten på banan som ni ser på en av bilderna där Håkan kör med sin Honda CRF450R genom en "pöl".
Koordinaterna till banan är N 57 grader 11 minuter 42,3 sekunder, Ö 18 grader 25 minuter 30,2 sekunder.


Andra dagen var vi på en privat crossbana i Alskog, det var inte lätt att hitta dit trots noggranna köranvisningar, men till slut kom vi fram. Crossbanan var mycket trevlig med tre platåhopp, lagom stora för oss. vi körde där i flera timmar, betalade gjorde man i en låda vid en gård i närheten. Det kostade 20 kronor per person. Jonas gjorde dagens vurpa på andra platåhoppet, men klarade sig med mindre blessyrer. Hans Kawasaki KX125 fick krokigt styre, böjd fotpinne och trasig kylarevinge, detta var ganska enkelt reparerat när vi kom hem till verkstaden på kvällen.
Koordinaterna till banan är N 57 grader 19 minuter 19,3 sekunder, Ö 18 grader 36 minuter 30,3 sekunder.

#viewvideo(images/060410_gotland_alskog_movies)


Tredje dagen körde vi på FMCK:s crossbana på P18. Den låg också i en gammal grusgrop. Banan liknade Klintebergsbanan i Veinge med mjukt och spårigt underlag men med mindre och kortare hopp. Vi stannade där tills det blev mörkt och banan stängde, kl. 20.00. Det kostade inget att köra där.
Koordinaterna till banan är N 57 grader 35 minuter 58,8 sekunder, Ö 18 grader 17 minuter 22,8 sekunder.


Fjärde dagen åkte vi tillbaka till Alskog, där vi tränade hopp på platåhoppet vid rakan.